Terug naar:  Hoofdmenu

Voorwoord

 

                              

Alphen aan den Rijn, 15 augustus 2007


Hoi, leuk dat je hier komt gluren.


Ik ben Theo Eerens, geboren in 1951 en heb van april 1967 t/m juni 1972, van mijn 16e tot mijn 21e jaar in de Martha-Stichting (Rijnstroom) gezeten. Omdat ik uit deze periode de meeste herinneringen en informatie heb zal deze site in het begin voornamelijk over die jaren gaan. Dit betekent niet dat over de andere jaren geen informatie welkom is, graag zelfs.


In onze tijd noemden we onszelf Martelaren zodat dit woord regelmatig terugkomt maar niet zo negatief als het woord klinkt. De reden dat ik deze site heb opgezet is dat men mijn woning gaat renoveren en ik bij het opruimen boven een fotoboek tegenkwam met veel foto’s enz. uit die tijd en het leek me wel leuk daar iets mee te doen.
De opzet is vrij simpel: foto’s en verhalen van mij en hopelijk ook van jullie. Ook wil ik proberen jullie met elkaar in contact te brengen voor zover er behoefte aan is. De reden dat ik alles in zwart-wit heb betekent niet dat het een zwarte periode is maar omdat de meeste foto’s uit die tijd ook nog zwart-wit zijn.


Ondanks dat ik ontdekt heb dat niet iedereen trots is op dit deel van hun leven en sommigen dit zelfs geheim hebben gehouden voor hun familie en relaties, heb ik besloten wel alle, voor zover bekende, namen voluit te benoemen. Het is helaas onmogelijk om na 50 jaar of meer iedereen op te sporen om toestemming te vragen om foto's en namen te plaatsen. Ik zal de namen onder de muisaanwijzer vermelden en bij bezwaren zal ik foto’s of namen verwijderen. Ook zullen gegevens en oproepen, die van andere sites komen worden voorzien van de bronvermelding.


Dus stuur je foto’s of verhalen in, met naam of anoniem, naar theo@martha-stichting.nl en schrijf even wat in het "Martelaren Boek".
Ik hoop dat iedereen zijn of haar verblijf op de Martha-Stichting een plekje heeft gegeven of zal kunnen geven want je verleden hoort en blijft bij je, of je wilt of niet.

Voor de goede orde: Dit is een pivé site en ik beschik niet over de oude archieven van de Martha-Stichting. Ik heb bij de Horizon op zolder wat mappen met foto's gevonden, gescand en hier geplaatst.
De administratieve archieven bevinden zich in de kelder van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Bezoek daar is mogelijk na telefonische afspraak op nr. (+31(0)20) 59 85270

 

Veel plezier hier en Groetjes, Theo Eerens


 

 

 

 

Sinds 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), in de volksmond de Privacywet. Daardoor ben ik enige tijd erg terughoudend geweest met het plaatsen van berichten op de website.
Ondertussen heb ik informatie gevraagd en ben in gesprek geweest met enige instanties over wat de gevolgen zouden kunnen zijn voor de site. In veel gevallen heeft het enige tijd geduurd voordat er een antwoord kwam want ze werden natuurlijk bestookt met vragen.


In het kort:
Zoals ik al duidelijk in mijn voorwoord aangeef is het een particulier initiatief.
Daarnaast staat er dat de informatie ter beschikking is gesteld (De foto's zijn aan mij ter beschikking gesteld om te plaatsen) dus ik heb "toestemming" om dit op de site te zetten.
Ik hoef dan niet van iedereen apart toestemming te hebben.
De AVG is hoofdzakelijk bedoeld voor bedrijven. Particuliere websites zullen hier dus niet mee te maken krijgen.


Dus ik heb in 2007 een goed doordacht voorwoord geplaatst en hoef me geen zorgen te maken. Ik ga in het nieuwe jaar gewoon door en bedank iedereen voor het vertrouwen.
Tot die tijd: heel fijne Feestdagen en een superveilige jaarwisseling.


Liefs, Theo & Gosia                                                                                               14 Dec. 2019